3. Seje dame i rækken er en fra min familie, nemlig min kusine, som jeg fra tid til anden møde i mit yoga center. Hun er så hård til alt hun gør, er pisse stolt af hende

___

Navn: Sara Schlüter

Job: Redaktør på DR's udlandsredaktion 

Børn: 0 

Roskilde

Hvordan er dine motions - rutiner/vaner: 

Ekstremt vekslende. Hvis jeg er inde i en god periode, så dyrker jeg yoga en tre-fire gange om ugen og supplerer med barretræning. Og så elsker jeg vandreture. Det er lidt som meditation for mig at tage turen fra Vesterbro over broen og så ned langs bryggen hele vejen ned til Naturparken på Amager, hvor jeg så drejer ind over engene videre igennem Kongelunden og langs vandet op til Dragør. Så er mine fødder også godt ømme og efter en is på havnen, humper jeg op og tager bussen hjem. Når jeg er inde i en dårlig periode, så dyrker jeg stort set ingen motion. Det er ofte, når jeg har alt for travlt på arbejdet. Det er så dumt. For jeg får utrolig meget mere overskud af motionen. Men jeg ryger ind i en ond cirkel og finder masser af undskyldninger for ikke at komme i gang igen. For de to første uger er enormt hårde at komme igen. Det er ikke sjovt at komme i form. Men det er enormt sjovt at være det.

Hvordan er dine kost - rutiner/vaner:

Jeg elsker mad. Mmm. Elsker at lave mad. Elsker at spise mad. Jeg går meget op i gode råvarer og lægger en væsentlig bid af min indtægt i Torvehallerne og Mad & Vin. Det er også ret godt i forhold til madspild. For som single er det ofte en udfordring at handle ind i de almindelige supermarkeder, hvor alting kommer i storkøb, og det er nærmest umuligt at finde en enkelt øko-bøf blandt de mange pakker med to eller fire styk. Ellers har jeg ingen faste rutiner. Mine arbejdstider veksler enormt meget, så ofte bliver det også til take-out. Her er det dejligt at bo på Vesterbro, hvor der er masser af valgmuligheder. I nogle uger bliver det til helt utrolig mange besøg hos WeDoFood. I andre uger har jeg overskud og står lige lidt tidligere op, så der er tid til at skrælle gulerødder og skære blomkål ud til dagens snacks. Præcis som med motion handler min kost helt utrolig meget om, hvorvidt jeg er inde i en god eller en dårlig stime.

Løb

Hvad motiverer dig til at dyrke motion:

Min topmave.

Din favorit sundhedsopskrift:

Jeg er blevet mere eller mindre afhængig af ærtesuppe den her sommer. Ny favoritopskrift, hvis det ikke må være dyppet i friture

Ærtesuppe:

En håndfuld porre i skiver steges let brun i en gryde. Hæld en skålfuld vand over og tilsæt en buillonterning. Lad det koge i fem min’s tid. Tilsæt en pose ærter, salt, peber og chili (jeg bruger den stærke, asiatiske til alt) og kog videre. Så en pose frisk spinat og et par ekstra minutters kogetid. Blend det hele fint med en stavblender og smag til med mere salt, peber og chili.

Kan serveres med et utal af gode ting. Er særlig god med en kombination af rejer og sprødstegt serranoskinke på toppen. Også lækker med skiver af røget laks og grønne asparges – sidstnævnte lige kogt med de sidste to min.

Bedste work out track:

Jeg er mest til den slags motion, der ikke gør mig synderligt forpustet. Yoga, vandreture etc. Men hvis jeg en – yderst – sjælden gang får løbeskoene på, så står den på Robyn, Beyoncé og Rihanna. Seje kvinder, der er benhårde.